Theben er en af de førende producenter af KNX-løsninger til intelligent bygningsstyring. Deres produktudvalg omfatter KNX-aktuatorer og binære indgange, KNX-tilstedeværelses- og bevægelsesdetektorer, KNX-sensorer og det KNX-baserede smart home-system LUXORliving. Der findes også trådløse KNX-komponenter som KNX-indbygnings RF-aktuatorer.

Hvad er fordelene ved Theben iON KNX taktile sensorer?

De nye Theben iON KNX taktile sensorer er et fremragende alternativ til de binære indgange, der findes i øjeblikket. Deres stilfulde design kan nemt kombineres med ethvert afbrydersystem og giver dig endnu flere valgmuligheder med hensyn til design og funktionalitet. Og ved at bruge KNX-knapperne kan du opnå en sikker kommunikation via KNX Data Secure.

Thebens iON KNX taktile sensorer og rumstyringer med integreret temperatursensor tillader aktivering af forskellige funktioner i KNX-installationer ved et tryk på en knap. Herunder for eksempel:

 • Tænd/sluk og dæmpning af lys
 • Justering af belysningsfarver og aktivering af belysningsscenarier
 • Løftning og sænkning af persienner
 • Initiering og lagring af brugerspecifikke scenarier
 • Betjening af centrale- eller gruppefunktioner

Thebens iON KNX taktile sensorer fås i forskellige versioner: som 1-vejs (2 knapper), 2-vejs (4 knapper) og som en rumstyring med LCD-display og Bluetooth-interface. Afhængigt af enheden, kan op til 20 funktioner styres med en enkelt knap. iON KNX taktile sensorer skiller sig ud på grund af deres omfattende funktionalitet og ekstraordinære brugervenlighed. iON 108 KNX-rumstyringen med LCD og integreret rumtermostat har et Bluetooth-interface for at gøre det nemmere at bruge. Alle taktile sensorer leveres med en integreret buskobler og programmeres uden brug af en ETS-app.

Hvilke Theben iON KNX-knapper med temperatursensor er tilgængelige?

Thebens iON taktile sensorer med integreret temperatursensor og buskobler tilbyder enorme muligheder for intelligent bygningsstyring. Med deres rene design passer de rammeløse iON KNX-knapper perfekt sammen med de nuværende afbrydersystemer.

 • Theben iON 102 KNX 1-vejs taktile sensor med to betjeningspunkter. Tænd og dæmp lys, styr persienner, initier og gem scenarier, mål temperatur, administrer farver og vis status (multifarvede LED’er).
 • Theben iON 104 KNX 2-vejs taktile sensor med fire betjeningspunkter. Tænd og dæmp lys, styr persienner, initier og gem scenarier, mål temperatur, administrer farver og vis status (multifarvede LED’er).
 • Theben iON 108 KNX rumstyring med 20 funktioner, LC-display, app-betjening og to betjeningspunkter. Tænd og dæmp lys, styr persienner, initier og gem scenarier, styr temperatur, administrer farver og vis status (LC-display), Bluetooth-interface til brug af appen via smartphone eller tablet.

Hvad er vigtigt ved valg af KNX-knapper?

Der findes et stort udvalg af KNX-knapper fra forskellige producenter. Theben iON KNX taktile sensorer fås som 1-vejs og 2-vejs KNX taktile sensor samt som en KNX-rumstyring med LCD. Dette giver utallige muligheder for at styre KNX-funktioner i hjemmet fra et centralt punkt, hvis det ønskes.

Når du vælger den passende KNX-taktile sensor, skal du være opmærksom på følgende funktioner:

 • Integreret temperatursensor (iON 102 KNX, iON 104 KNX). En KNX-taktil sensor med temperatursensor giver mulighed for at styre rumtemperaturen i forbindelse med egnede varmeaktuatorer.
 • LED-statusdisplay (iON 102 KNX, iON 104 KNX). Farvede status-LED’er angiver den aktuelle status for KNX-taktil sensoren. Dette giver f.eks. mulighed for at vise status for det eksterne lys indendørs. Hvis rummet bliver mørkere, dæmpes status-LED’erne automatisk for at forhindre forstyrrende lys om natten. I løbet af dagen lyser LED’erne mere lyst. Dette gør dem nemme at identificere i kraftigt omgivende lys.
 • LC-display (iON 108 KNX). Med iON 108 KNX-rumstyringen kan der vælges et passende ikon fra et bibliotek for hver af de 20 funktioner. Ikonet suppleres med individuelle funktionsnavne (f.eks. “spots i loftet” eller “persienner på terrassen”) og den aktuelle status (tændt/slukket/dæmningsværdi/position). Dette gør rumstyringen lettere at bruge og navigere. Lysstyrken på LCD-displayet justerer sig automatisk afhængigt af omgivende lysstyrke. Hvis rummet er mørkt, dæmpes baggrundslyset på displayet automatisk for at forhindre forstyrrende lysvirkninger. I løbet af dagen skinner displayet mere lyst. Så det er nemt at læse, når der er masser af omgivende lys. Hvorfor bør man vælge en LC-skærm i stedet for en 4K retina-skærm? Meget simpelt: High-end retina-skærme er fantastiske, men ikke velegnede til 24-timers brug. Til dette formål er LC-skærme meget mere pålidelige og holdbare.

App-betjening med tilkobling via Bluetooth (iON 108 KNX). Theben iON 108 KNX rumstyringer kan styres via Bluetooth ved hjælp af en app. Du tilslutter din smartphone eller tablet til knappen via det integrerede Bluetooth-modul. Adgang til det sikre lokale netværk eller internettet er ikke længere nødvendigt. Paringsvarigheden kan indstilles individuelt. Administrer op til 30 iON KNX-rumstyringer via appen. Visualisér og styr de 20 funktioner i iON 108 KNX i appen. App-betjening af iON 108 KNX-rumstyringen er ideel til stuer, mødelokaler eller hoteller. Gæsten styrer enkelt og let rummets funktioner, mens han sidder i sengen. Bemærk: Ved brug på et hotel afsluttes paringen automatisk efter en justerbar periode.